Eenmalig consult dierenrecht

Als kantoor bieden wij speciaal voor particulieren het ‘hapklare brok’ consult. Zit u met een vraag of wenst u een eenmalig of kort advies? Hier leest u over de mogelijkheden.

“Ik heb even een vraagje over dierenrecht”: Het hapklare brok-consult

Je zit met een juridische vraag over dieren, je hebt een geschil met iemand of je dreigt in een geschil verzeild te raken. Wat te doen? Wat je eigenlijk wilt weten is:

  • Sta ik in mijn recht?
  • Hoeveel risico loop ik?
  • Wat gaat dat kosten?

Advies

Helaas is het niet mogelijk om zomaar advies te vragen via telefoon of mail. Een goede advocaat kan niet zomaar uit de losse pols vragen beantwoorden. Niet alleen mag het wettelijk niet om verschillende redenen, belangrijker is dat een advocaat alleen goed advies kan geven als hij/zij op de hoogte is van alle feiten en omstandigheden van jouw specifieke geval. Met andere woorden; als de advocaat jouw dossier heeft kunnen lezen. Advies geven zonder de feiten en omstandigheden te kennen zou niet zorgvuldig zijn.

Aan de andere kant begrijpen wij dat veel zaken rond gezelschapsdieren relatief duur zijn. Ook begrijpen we dat het een grote stap is om een advocaat in te schakelen voor een hele procedure, terwijl je eerst meer wilt weten. Natuurlijk vecht je tot het uiterste voor jouw dier, maar je wilt wel weten waar je aan toe bent.

De oplossing

Als kantoor bieden wij speciaal voor particulieren het ‘hapklare brok’ consult. Dit is zeer eenvoudig en gaat als volgt in zijn werk:

  • U stuurt alle relevante stukken (bijvoorbeeld een contract, correspondentie, bevindingen van de dierenarts) per post of per email toe.
  • U betaalt eenmalig een consultbedrag van EUR 150,00 excl BTW (EUR 181,50 incl BTW).
  • Als de stukken binnen zijn en het consult is betaald, dan bent u van harte welkom op kantoor om in alle rust uw probleem te bespreken. U krijgt een toelichting over uw probleem, een uitleg over de kansen in een eventuele procedure, een uiteenzetting van de sterke en zwakke kanten, en wat u nog meer wilt weten.
  • Daarna kunt u in alle vrijheid besluiten of u hier wel of niet een procedure van wilt maken.
  • Mocht u ver weg wonen en de reis bezwaarlijk vinden, dan kan het consult ook telefonisch plaatsvinden.

Wij gaan uit van een consult van ongeveer een uur, en daarbij het lezen van de stukken. De prijs is vast.