Geschillencommissie gezelschapsdieren

Praktisch, snel en goedkoop

Procedure eindigt niet voor niets op ‘dure’. Een procedure bij de rechter kost veel geld. Je moet griffierechten betalen, je ontvangt een rekening van de advocaat en als je verliest draai je ook nog eens op voor een deel van de kosten van de andere partij. Bovendien duurt een procedure erg lang terwijl de emoties in de tussentijd hoog kunnen oplopen. Dat is voor niemand prettig.

De eigenaren, fokkers en liefhebbers van gezelschapsdieren dreigen de dupe te raken van ons dure rechtssysteem. Een eerlijke advocaat zal veelal aanraden om niet te procederen, omdat het bedrag van het dier dat niet waard is, maar dat geeft bij de betrokkenen een gevoel van onrechtvaardigheid.

Geschillencommissie gezelschapsdieren van BVDV

Bij BVDV bieden we daarom de mogelijkheid om het geschil wel op juridische gronden te laten beoordelen, maar zonder dat dat onoverzichtelijk veel geld kost. Speciaal hiervoor hebben wij een geschillencommissie gezelschapsdieren in het leven geroepen.

De kosten van deze geschillencommissie zijn veel lager dan die van een procedure. Bij de geschillencommissie kun je jouw kant van het verhaal uitleggen en zit je niet vast aan ingewikkelde documenten. De beslissing wordt genomen door deskundige advocaten die hart hebben voor dieren. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Als fokker, oppas, stichting of andere instelling kun je zelfs vooraf met de andere partij overeenkomen dat je een onverhoopt probleem tussen jullie beiden aan deze geschillencommissie voorlegt.

Hoe werkt het?

De gang van zaken is eenvoudig:
1. Beide partijen dienen gezamenlijk hun probleem in bij de geschillencommissie gezelschapsdieren van BVDV.
2. De beoordeling van het geschil kost € 500,- excl. btw (€ 605 incl. btw). Ieder betaalt 50% van dit bedrag.
3. De commissie leest alle relevante stukken, nodigt beide partijen uit voor een toelichting en neemt een beslissing. Aan deze beslissing zijn beide partijen juridisch gebonden. Voor een vast bedrag en in korte tijd is je geschil opgelost.
4. De voorwaarde is wel dat beide partijen akkoord gaan met deze procedure en met de uitkomst. Is het echt zo eenvoudig? Ja, zo eenvoudig kan het ook!

Voorbeelden van geschillen die de geschillencommissie behandelt, zijn problemen rond de koop en verkoop van dieren, aansprakelijkheid, eigendom en overlast.

Meer weten over de geschillencommissie? Neem dan contact met ons op.

_____________________________________

Nb: de geschillencommissie behandelt alleen geschillen die nog niet bij het kantoor bekend zijn, zodat de objectiviteit niet in gevaar komt. Het is daarom niet mogelijk eerst een consult aan te vragen en daarna een beroep te doen op de Geschillencommissie gezelschapsdieren. Geschillen tussen jou en je dierenarts of tussen jou en de overheid neemt de geschillencommissie niet in behandeling.