Fusies, overnames en bedrijfsopvolging (civiel)

De advocaten van BvdV worden regelmatig ingeschakeld voor het begeleiden van fusies, bedrijfsopvolgingen en overnames. Wij begeleiden zowel verkopers als kopers in dergelijke trajecten. Bij BvdV kunt u terecht voor het uitvoeren van de Due Diligence en uiteraard wordt de overnamedocumentatie voor u verzorgd. Omdat wij zowel advocaten als belastingadviseurs in huis hebben, kunnen wij fusies en overnames civiel én fiscaal begeleiden.

Fusie, overname of bedrijfsopvolging: begeleiding van A tot Z

BvdV biedt bijstand bij fusies, overnames en bedrijfsopvolging vanaf het eerste contact met een mogelijke kandidaat. Onze specialisten begeleiden u bij het bepalen van de gewenste en meest optimale overnamestructuur. De inrichting van de financiering van de overname is in goede handen bij ons team van Financiering en zekerheden.

Werknemersparticipaties en samenwerkingsverbanden

Werknemersparticipaties, management buy-outs of management buy-ins kunnen door onze advocaten worden begeleid. Met het oog op een overname of participatie zetten wij regelmatig samenwerkingsverbanden of joint ventures op. Voorafgaand aan een voorgenomen verkoop maken wij uw onderneming 'verkoopklaar'.

Intentieverklaring en due diligence

Na het vormgeven van de plannen verzorgen wij een intentieverklaring (letter of intent), waarna de due diligence volgt en contractsonderhandelingen beginnen. De advocaten van BvdV adviseren en zijn actief bij de due diligence en stellen de overnamedocumenten voor u op. Ook adviseren wij bij documentatie van de andere zijde en brengen we onderhandelingen tot een goed einde.

De meerwaarde van BvdV: sterk in civiel én fiscaal

De advocaten van BvdV werken bij een fusie, overname of bedrijfsopvolging altijd samen met een belastingadviseur met specifieke kennis en ervaring op dit gebied. Door deze unieke combinatie heeft u met één kantoor een compleet overname-team. Meer weten over de fiscale kant van fusies, overnames en bedrijfsopvolging? Hier leest u meer.

Begeleiding bij bedrijfsovername

Wilt u weten wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.