Landgoederenregime en Natuurschoonwet

Onze belastingadviseurs adviseren particulieren, stichtingen en ondernemingen ten aanzien van landgoederen in de zin van de Natuurschoonwet 1928.

Wij kunnen u adviseren over uiteenlopende onderwerpen en vragen omtrent de Natuurschoonwet 1928. Denk daarbij aan:

  • De rangschikkingsmogelijkheden van een landgoed;
  • De aan- en verkoop van een landgoed;
  • De exploitatiemogelijkheden van een landgoed (onder andere de exploitatie van golfbanen, hotels en conferentiecentra);
  • Het bepalen van de gewenste structuur met betrekking tot de instandhouding van een landgoed;
  • Conflicten met de Belastingdienst met betrekking tot de Natuurschoonwet 1928; en
  • Het overdragen van een landgoed aan volgende generaties.

Integraal advies

Naast de Natuurschoonwet 1928 spelen andere fiscale wetten een grote rol bij een goede structurering van een landgoed. De belastingadviseurs van BvdV hebben kennis van bijna alle belastingen, zoals inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting. Zodoende kunnen bij een dergelijke herstructurering alle relevante aspecten worden belicht.

De meerwaarde van BvdV: sterk in civiel én fiscaal

Al onze belastingadviseurs zijn ook advocaat en daarmee ook juridisch geschoold. Dit heeft een grote meerwaarde voor u als cliënt, omdat al onze fiscale adviezen ook juridisch uitvoerbaar zijn en daarop getoetst zijn. Indien u besluit een advies uit te voeren begeleiden wij u totdat het advies is uitgevoerd en afgerond. Waar nodig stellen wij alle relevante documenten op en sturen wij de eventueel betrokken notaris aan. Daarnaast werken de belastingadviseurs van BvdV nauw samen met de advocaten van Vastgoed en huurrecht. Onze vastgoedadvocaten hebben zicht op de voor vastgoed essentiële wetgeving met betrekking tot onder andere vastgoedtransacties en erfpacht en kunnen u van dienst zijn bij het opstellen van de benodigde overeenkomsten.

Advies van onze specialisten

Meer weten over onze diensten met betrekking tot landgoederen en de Natuurschoonwet? Neem contact met ons op voor een kennismaking.