SOCIAL ENTERPRISE DAYS 2017 – tickets via www.socialenterprisedays.nl

Programma 1 juni a.s. ‘Legal Lounge’ door BVDV, locatie Social Impact Factory Utrecht (Vredenburg 40)

Lees verder voor het volledige programma.

9.00 – 9.30 Daniel Maats – Arbeidsrecht; valkuil of hulpmiddel?

Als sociaal ondernemer heb je een missie voor ogen en daarvan wil je niet afgeleid worden door allerhande regels waarin je de weg kwijt raakt. Het arbeidsrecht kan een doolhof zijn, als je er niets van weet. Arbeidsrechtadvocaat Daniël Maats geeft je de plattegrond om daaruit te komen.

9.30 – 10.00 Twan Weusten – Fiscaal; wanneer is een personenvennootschap, zoals een VOF, fiscaal interessant en wanneer een BV?

Klopt de ’tegeltjeswijsheid’ dat een BV fiscaal interessant is vanaf 100.000 euro omzet, en waarom eigenlijk? Tijdens deze workshop komen de fiscale voor- en nadelen van een personenvennootschap ten opzichte van de BV aan de orde, waarbij de verschillende belastingtarieven, de inrichting van een houdsterstructuur en het zogenaamde ‘gebruikelijk loon’ worden besproken. Toch liever een BV in plaats van een personenvennootschap of andersom? Dit is mogelijk, de aandachtspunten komen aan de orde tijdens de workshop.

10:00 – 10:30 Michèle Manning – Bescherming persoonsgegevens

Van cameratoezicht tot het opslaan of delen van klantgegevens, het valt allemaal onder de verwerking van persoonsgegevens en is aan regels gebonden. Per 25 mei 2018 wordt de huidige Nederlandse wetgeving vervangen door de Europese algemene verordening gegevensbescherming. Michèle Manning gaat in op de veranderingen die plaatsvinden en hoe u daarop kan inspelen.

10:30 – 11:00 Martina Ensink – Rechtsvorm en medewerkersparticipatie

Een medewerkersparticipatie houdt in dat een medewerker mag meedelen in de winst. Hier kunnen beide partijen baat bij hebben. Tijdens deze presentatie zal aan de orde komen op welke wijze een medewerkersparticipatie kan worden ingericht en over welke aspecten afspraken kunnen worden gemaakt.

11:00 – 11:30 Paul Passenier – Juridisch financiële inrichting

Als de stap wordt gezet naar een BV of NV is het zaak de onderneming zo in te richten dat deze financieel flexibel is, dat risico wordt geminimaliseerd en dat de structuur klaar is voor expansie. Paul Passenier bespreekt enkele aandachtspunten en geeft tips voor een goede toekomstbestendige inrichting.

11:30 – 12:00 Guy de Wijkerslooth – Algemene voorwaarden en andere contractszaken

Algemene voorwaarden hanteren is één ding. Maar hoe zorg je er voor dat ze van toepassing zijn? Welke bepalingen zijn niet rechtsgeldig, en welke bepalingen moet je juist wel opnemen? Bij deze presentatie zullen praktische tips voor algemene voorwaarden en contracteren worden behandeld.

LUNCH

13:00 – 13:30 William Lansing – IE

Intellectueel eigendom, wat is het en wat kan ik ermee?

13:30 – 14.00 Twan Weusten – Fiscaal; wanneer is een personenvennootschap, zoals een VOF, fiscaal interessant en wanneer een BV?

14:00 – 14:30 Michèle Manning – Bescherming persoonsgegevens

14:30 – 15:00 Karoline van Panhuis – Rechtsvorm en medewerkersparticipatie

15:00 – 15:30 Paul Passenier – Juridisch financiële inrichting

15:30 – 16:00 Guy de Wijkerslooth – Algemene voorwaarden en andere contractszaken

Borrel!

Mocht je verder nog vragen over een bepaalde workshop hebben neem dan gerust contact met ons op.

Arbeidsrecht: Daniël Maats

Fiscaal: Twan Weusten

Bescherming persoonsgegevens: Michèle Manning

Rechtsvorm en medewerkersparticipatie: Martina Ensink en Karoline van Panhuis

Juridisch financiële inrichting: Paul Passenier

Algemene voorwaarden en andere contractszaken: Guy de Wijkerslooth

IE: William Lansing

Carla Zillig
Carla Zillig
Volg Carla Zillig: