Charlotte Rijken

Advocaat

Achtergrond

Ik ben als advocaat gestart bij een klein advocatenkantoor waar ik ervaring heb opgedaan op verschillende rechtsgebieden, maar waarbij de focus met name was gelegen op adviseren en procederen binnen het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. In korte tijd heb ik daar veel (proces)ervaring opgedaan.

In november 2018 ben ik overgestapt naar BVDV. Ik was al bekend met BVDV door een stage tijdens mijn studententijd. Onder meer de positieve sfeer en de bijzondere kantoorfilosofie die ik tijdens mijn stage al heb ervaren, hebben mij uiteindelijk doen besluiten over te stappen en terug te keren naar BVDV.

Werken in het team van BVDV geeft mij veel energie en ik haal veel voldoening uit het bedenken van op maat gemaakte oplossingen en strategieën voor mijn cliënten. Geen cliënt en belang is hetzelfde en elk probleem of advies is weer anders, dat is wat mijn werk zo uitdagend maakt! Ik hecht bovendien veel waarde aan goed contact en korte lijnen met mijn cliënten.

Aandachtsgebieden

Ik heb Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Mijn praktijk bestaat voornamelijk uit advisering op de volgende gebieden:

  • Ondernemingsrecht en vennootschapsrecht;
  • Commercieel contractenrecht;
  • Overnames en bedrijfsopvolging;
  • Aansprakelijkheidsrecht; en
  • Procesrecht.