Guy de Wijkerslooth - advocaat

Guy de Wijkerslooth

Advocaat

Aandachtsgebieden

Vanaf 2013 ben ik werkzaam bij BvdV in de verbintenisrechtelijke (proces)praktijk. Mijn focus ligt in het bijzonder op vastgoed (huurrecht). Ik adviseer cliënten op het gebied van vastgoed (verkoop en verhuur/huur), commerciële contracten en procesrecht.

Ik probeer bij mijn advisering cliënten oplossingen aan te reiken. Bij zakelijke geschillen wil ik in het belang van cliënten  oplossingen bereiken. Als de zaak dit vereist of een minnelijke oplossing niet meer mogelijk blijkt, procedeer ik voor cliënten en indien gewenst in combinatie met beslagmaatregelen.  Ik haal veel voldoening uit het samen met cliënten uitdenken van de meest effectieve (proces)strategie.

Achtergrond en opleidingen

Ik heb zowel mijn bachelor Rechtsgeleerdheid als Master Privaatrecht behaald aan de Universiteit Utrecht. Naast mijn studie heb ik bestuurlijke en communicatieve vaardigheden opgedaan als voorzitter van een juridische vereniging en later als lid van de Raad van Toezicht. Na stages bij diverse advocatenkantoren ben ik sinds 2014 als commerciële (proces)advocaat werkzaam bij BvdV.

Lidmaatschap en nevenactiviteiten

  • Lid vereniging jong onroerend goed juristen (VJOJ)
  • Lid van de Raad van Toezicht van Stichting JSVU Beheer

Publicaties

  • ‘Het verzoek tot goedkeuring van afwijkende bedingen bij franchise‘, verschenen in HIP nr. 8, 2019, SDU. HIP nr. 8, 2019, SDU
  • ‘ceci n’est pas une pipe?’ Over uitleg en kwalificatie van de (huur)overeenkomst, verschenen in HIP nr. 4, SDU. HIP nr. 4, 2020, SDU