Ingmar Baas - belastingadviseur

Ingmar Baas

Belastingadviseur

Aandachtsgebieden

Mijn praktijk is hoofdzakelijk gericht op ondernemingen en ondernemers, maar ook vindt advisering op het gebied van estate planning en vermogensoverheveling plaats. Door mijn achtergrond van Inspecteur der rijksbelastingen wordt ik regelmatig ingezet voor de oplossing van conflicten met de fiscus. Vanaf 1980 ben ik werkzaam als belastingadviseur, eerst enkele jaren bij Wisselink & Co, daarna als senior partner bij Coopers & Lybrand (het huidige PWC), gevolgd door 14 jaar partnerschap van de maatschap Van Mens & Wisselink Advocaten en Belastingadviseurs. Sinds 2009 ben ik werkzaam bij BvdV.

Ik schep voldoening in mijn werk door het oplossen van problemen bij anderen. Dit drijft mij in mijn werk en geeft mij energie en inventiviteit. Ik neem mijn vak zeer serieus en voel mij verantwoordelijk voor mijn cliënten, of het nu om grotere of kleinere belangen gaat.

Elke werkdag ga ik dan ook fluitend naar mijn werk, vrijwel altijd per fiets vanuit Zeist door het natuurgebied van Rhijnauwen; dat geeft een extra dimensie aan de werkdag.

Specialisaties

Mijn specialismen liggen bij de directe belastingen (vennootschaps-, inkomsten- en loonbelasting), alsmede overdrachtsbelasting en successierecht. Ik heb veel ervaring op het gebied van fusies, overnames, herstructurering van ondernemingen en bedrijfsopvolging. Verder heb ik diverse ondernemingen bij hun beursgang begeleid.

Opleidingen & specialisatieverenigingen

Na de middelbare school in Zutphen volgde ik aanvankelijk de opleiding aan de Hogere Textielschool in Enschede. Dit werd gevolgd door de studie fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden, waar ik in oktober 1971 afstudeerde.