Jolien Weijers - advocaat

Jolien Weijers

Advocaat

Achtergrond

Ik werk sinds 2010 met plezier als advocaat bij BvdV. Ik ben werkzaam in een algemene commerciële praktijk en heb mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in het arbeidsrecht en faillissementsrecht. Voor mijn cliënten ben ik het eerste aanspreekpunt als uiteenlopende juridische vragen zich voordoen. Ik begeleid werkgevers en werknemers bij onder meer reorganisaties, (collectief) ontslag, arbeidscontracten en wijziging van arbeidsvoorwaarden. Daarnaast adviseer ik MKB-bedrijven in diverse juridische vraagstukken en werk ik samen met de curatoren van BvdV bij faillissementen.

Aanpak

In mijn aanpak ervaar ik hoe belangrijk het is om eerst goed naar het verhaal van mijn cliënten te luisteren. Dit stelt mij in staat erachter te komen wat er nodig is om het juridische probleem op te lossen. Juridisch advies is immers geen a-b-c-tje volgens een vast recept. Samen met mijn cliënt zoek ik daarom naar een optimale en doelgerichte aanpak. Een praktische oplossing zonder tussenkomst van de rechter heeft mijn voorkeur, maar wanneer dit niet tot de mogelijkheden behoort, ga ik voor de volle 100% voor een gerechtelijke procedure.

Ik houd van een eerlijk verhaal, waarbij ik mijn cliënt wijs op zowel de juridische mogelijkheden als onmogelijkheden. Hoe een zaak zich ontwikkelt staat op voorhand niet vast. Het voorbereiden van mijn cliënt op de vervolgstappen wel, waarbij het ontzorgen voor mij centraal staat. Bij mij kan de cliënt een betrokken no-nonsense werkwijze verwachten en het streven naar het hoogst haalbare.

Specialisaties

  • Arbeidsrecht
  • Insolventierecht
  • Ondernemingsrecht
  • Commerciële contracten

Opleidingen & specialisatieverenigingen

De specialisatieopleiding Insolventierecht voor Curatoren heb ik in 2014 gevolgd en in 2015 heb ik de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) succesvol afgerond. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).