Martina Ensink - advocaat

Martina Ensink

Advocaat

Sinds 2010 werk ik in de advocatuur. Ik ben begonnen in de ondernemingsrechtelijke praktijk en ben sinds 2013 werkzaam bij BvdV, waar ik mij voornamelijk bezig houd met contractenrecht, ondernemingsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast ben ik lid van de Geschillencommissie Bruggink & Van der Velden.

Aandachtsgebieden

Ik sta (met name) ondernemers bij op het gebied van uiteenlopende zaken op het gebied van (met name) het contractenrecht, ondernemingsrecht en aansprakelijkheidsrecht. In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij bijvoorbeeld bezig met:

  • het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden;
  • het adviseren van ondernemers over de meest geschikte rechtsvorm en structuur (zowel startende als langer bestaande ondernemingen), en het het opstellen van de in dat kader benodigde documentatie. Indien nodig werk ik samen met de aan BvdV verbonden fiscalisten;
  • het vormgeven van werknemersparticipaties (waaronder participaties waarin gebruik wordt gemaakt van het ‘slicing the pie’-model);
  • de begeleiding van fusies en overnames; en
  • het procederen over uiteenlopende vraagstukken op het gebied van het contractenrecht, ondernemingsrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Publicaties

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden houd ik mij graag bezig met het schrijven en publiceren van juridische stukken, waaronder Goederenrecht Geschetst, Ars Aequi, augustus 2011  (met S.E. Bartels, H.D. Ploeger, A.M. Oudemans J.B. Spath), Samenwoners en verblijvingsbeding bij faillissement; kiezen of verdelen (met M. Steegmans), Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht 2014/36 en Onderzoeksresultaten Wetenschapswinkel Rechten ‘Juridisch vooronderzoek naar de introductie van een aangepaste rondvaartboot’, Universiteit Utrecht, Aug 1, 2006.