Paul Passenier - advocaat financiering ondernemingsrecht

Paul Passenier

Advocaat

Ondernemingsrecht, investering en financiering

Sinds 2012 ben ik verbonden aan BVDV, vanaf 2023 als partner. Mijn praktijk bestaat uit het adviseren en procederen op het gebied van ondernemingsrecht met een focus op investeringen en financieringen.

Ondernemingen en investeerders adviseer ik over de inrichting en structuur van bedrijven, over investeringsrondes, toetreding van nieuwe aandeelhouders en over allerlei andere governance vraagstukken. Aanverwante onderwerpen zoals converteerbare geldleningen, steward ownership en werknemersparticipaties komen hierbij vaak aan de orde. Ik help opkomende bedrijven bij het opstarten en opschalen. Veel van mijn cliënten zijn social en sustainable enterprises.

Financiers en leners adviseer ik bij de financiering van bijvoorbeeld investeringen, overnames en joint-ventures. Ik ben betrokken bij de inrichting van de financiering en de financieringsconstructie. Ook adviseer en procedeer ik zo nodig over de opeising en uitwinning.

BVDV is een B Corp en vanuit BVDV ben ik zeer actief binnen het B Corp netwerk. Ik ben betrokken bij de (her)certificering voor de B Corp-status van ons kantoor en spreek graag met (potentiële) B Corps over het netwerk en het certificeringsproces.

Specialisaties

  • Financiering, zekerheden, alternatieve financieringsvormen
  • Ondernemingsrecht, governance
  • Investeringsrondes, opkomende bedrijven
  • Aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen, accountants en adviseurs

Opleidingen & specialisatieverenigingen

  • Nederlands recht, Privaatrecht, Universiteit Utrecht (cum laude, 2012)
  • Specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden, Grotius Academie (cum laude, 2018)
  • Ik doceer op het gebied van Financiering, zekerheden & insolventie

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.