Peter Klootwijk - advocaat

Peter Klootwijk

Advocaat

Aandachtsgebieden

Sinds 2011 sta ik als advocaat ondernemingen bij die zich richten op de toekomst en ondernemers die problemen uit het verleden moeten oplossen. Ik richt mij hierbij onder meer op het commercieel contractenrecht en het faillissementsrecht.

Ik heb ruime ervaring met het opstellen (of beëindigen) van commerciële overeenkomsten met afnemers, leveranciers, aandeelhouders, bestuurders en andere stakeholders. Ook voor de beoordeling van reeds opgestelde overeenkomsten of geschillen over de uitleg van het contract kan ik u adviseren.

Daarnaast begeleid ik ondernemingen in zwaar weer. Bijvoorbeeld voor advies over een dreigend faillissement (van uw wederpartij), surseance van betaling, beoordeling van financieringen & verstrekte zekerheden en een mogelijke doorstart. Als waarnemend curator/bewindvoerder draag ik zorg voor de afwikkeling van faillissementen en surseances van betaling. De kennis en ervaring uit deze dossiers is waardevol bij de advisering van ondernemers in zwaar weer. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het contact met een curator of bank.

Ik vind het leuk om mij te verdiepen in uw branche, zodat ik weet wat u dagelijks bezighoudt. Daarnaast kom ik, met de afwikkeling van faillissementen en begeleiding van ondernemers, in aanraking met veel verschillende branches. Met deze kennis kan ik u optimaal adviseren en kunt u daadwerkelijk aan de slag met mijn advies.

Mijn stijl is samen te vatten als betrokken en direct. Ik deins er niet voor terug om gevoelige aspecten aan te stippen en draai niet graag om de hete brij heen.

Specialisaties

  • Commercieel contractenrecht
  • Herstructurering en insolventie
  • Fusies, overnames en bedrijfsopvolging
  • Financiering en zekerheden
  • Ondernemingsrecht

Opleidingen & specialisatieverenigingen

  • Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA)