Twan Weusten - belastingadviseur en advocaat

Twan Weusten

Belastingadviseur / Advocaat

Achtergrond

In 2013 heb ik de studie Fiscaal Recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend aan deze studie ben ik begonnen met de beroepsopleiding voor belastingadviseurs bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Voordat ik in 2015 bij BvdV als belastingadviseur aan de slag ben gegaan, heb ik ervaring opgedaan bij verschillende ‘Big Four’ kantoren, onder andere op het gebied van de loonbelasting, inkomstenbelasting en (internationale) vennootschapsbelasting. In 2015 ben ik begonnen met de beroepsopleiding voor advocaten, waarbij ik heb gekozen voor de specialisatie burgerlijk recht met ondernemingsrecht als keuzevak. Deze specialisatie stelt mij in staat om ook civiele kwesties op waarde te schatten, waardoor ik kan meedenken over uiteenlopende vraagstukken op het gebied van ondernemingsrecht zoals aandeelhoudersovereenkomsten en praktische aspecten van de overgang van eenmanszaak/VOF naar besloten vennootschap.

Aandachtsgebieden

Ik adviseer ondernemers en particulieren bij uiteenlopende belastingvraagstukken, voornamelijk op het gebied van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en internationaal belastingrecht. Ik sta regelmatig directeur groot aandeelhouders (dga’s) of eigenaren van een personenvennootschap (bijvoorbeeld eenmanszaak of VOF) bij die te maken krijgen met de Belastingdienst.

Ik adviseer diverse innovatieve bedrijven, waaronder start-ups, bij uiteenlopende fiscale vraagstukken. Denk hierbij aan het opzetten van de juiste fiscale structuur, het toepassen van de zogenaamde gebruikelijkloonregeling en het afstemmen van de toepassing innovatiebox met de Belastingdienst.

Mijn doel is om cliënten op een duidelijke manier te adviseren, waarbij ik heldere afspraken maak. Ik krijg energie van het bereiken van het optimale resultaat voor de cliënt op de meest efficiënte wijze.

Overig

Als trotse bezitter van ‘cultureel rijdend erfgoed’ geniet de overgangsregeling voor oldtimers in de Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 mijn bijzondere aandacht. Als bestuurslid van de ondernemingsvereniging Maliekwartier ben ik betrokken bij de ondernemers in de Nachtegaalstraat en Burgemeester Reigerstraat. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst op de golfbaan.