Over BVDV

BVDV heeft de kennis en ervaring in huis om ondernemers bij te staan in alle geschillen en vraagstukken waar zij mee te maken krijgen. Het team van BVDV bestaat uit gespecialiseerde advocaten en fiscalisten, die ondernemers en particulieren bijstaan op zowel civiel als fiscaal vlak. Heeft u een vraag of bent u op zoek naar een specialist? Kijk dan op onze teampagina of ga naar onze rechtsgebieden, waar u direct de advocaat of adviseur voor uw specifieke zaak vindt.

Semco-stijl bij BVDV

In 2006 pakten Harm Bruggink en Sjoerd van der Velden de kans om een nieuw kantoor te starten. Beiden hadden op dat moment 10 jaar ervaring binnen de ‘traditionele advocatuur’ en zij besloten het helemaal anders te doen. BVDV is gebaseerd op de Semco-stijl; de managementfilosofie van de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler. BVDV is een kantoor waarbij vertrouwen en openheid – de kernbegrippen van de Semco-stijl – de sleutelwoorden zijn, terwijl traditionele bedrijven veelal zijn gebaseerd op controle. In de visie van BVDV kun je niet alles controleren en moet je dat ook niet willen. Vertrouwen dat mensen het beste uit zichzelf halen levert de organisatie en haar cliënten veel meer op.

Organisatie

Om de uitgangspunten van vertrouwen en openheid te laten slagen is BVDV voor haar medewerkers – zowel organisatorisch als financieel – volledig transparant. Iedere medewerker heeft zicht op en zeggenschap over de koers van de organisatie. BVDV heeft de focus op kostenbeperking en niet op omzet. Sterker nog, in plaats van een omzettarget hanteren wij een omzetmaximum. Om iedere medewerker gelijke kansen te bieden heeft BVDV gekozen voor beperking van de duur van het aandeelhouderschap. Daarmee zijn de doorstroommogelijkheden gegarandeerd. Medewerkers moeten immers een reële kans hebben op aandeelhouderschap en talent blijft dan behouden. Dit alles waarborgt vernieuwing en continuïteit voor kantoor en haar cliënten.

“Door deze bedrijfsvoering zijn de kosten laag en is de betrokkenheid hoog. De tarieven kunnen laag worden gehouden en het ondernemerschap draagt bij aan de kwaliteit van de dienstverlening.”

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede balans tussen privé en werk onmisbaar is voor de creativiteit, het ondernemerschap en de wetenschappelijke kwaliteit. Een vierdaagse werkweek is bij ons het uitgangspunt. Iedere medewerker bepaalt daarbij zelf zijn of haar salaris en alle medewerkers zijn feitelijk ondernemer. Door deze participatieve bedrijfsvoering zijn de kosten laag en is de betrokkenheid hoog. Ook de cliënt profiteert hiervan. De tarieven kunnen laag worden gehouden en het ondernemerschap draagt bij aan de kwaliteit van de dienstverlening. Waar niet op wordt bezuinigd is kennis, omdat iedereen belang heeft bij hoge kwaliteit.

B Corp

Door onze transparante en inclusieve bedrijfsvoering is BVDV officieel B Corp gecertificeerd. Met deze certificering maakt BVDV deel uit van een wereldwijd netwerk van (ook beursgenoteerde) bedrijven die het nét even anders doen. Op onze pagina over B Corp leest u meer onze certificering.

BVDV is de trotse winnaar van de nationale Award Goede Praktijken 2016 (Overzicht):

“Door het ontbreken van managementlagen kunnen er snel beslissingen worden genomen en zorgt het voor een breed draagvlak onder de werknemers. Daarnaast is er veel ruimte voor werk-privé balans. Alle medewerkers werken vier dagen per week op plekken en tijdstippen die zij zelf bepalen en ze mogen zelf weten hoeveel vakantiedagen ze opnemen. Het verzuim is laag, het werkplezier hoog en het bedrijf financieel gezond.”