B corp gecertificeerd: duurzaam, transparant,

BVDV is officieel gecertificeerd als ‘B Corp’ (Benefit Corporation). Ons kantoor behoort daarmee tot een wereldwijd netwerk van organisaties die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde samenleving. BVDV is het eerste advocaten- belastingadvieskantoor met deze certificering in Nederland. Het certificaat gaat naar bedrijven met sociale en/of ecologische impact, die verantwoordelijkheid nemen, transparant zijn én bijdragen aan de economie van de toekomst. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan tweeduizend B Corps, verdeeld over meer dan dertig landen.

Sociale impact, verantwoordelijkheid, transparantie én duurzaamheid

B Corp is een Amerikaanse organisatie die werkt aan het opbouwen van een internationaal netwerk van bedrijven die zich inzetten voor duurzame projecten. Deze bedrijven leggen de lat hoog als het gaat om sociale en/of ecologische impact, transparantie en verantwoordelijkheid. De standaarden voor bedrijfsresultaten zijn alomvattend, diepgaand en transparant. Ze meten de impact van een bedrijf op al zijn stakeholders; medewerkers, leveranciers, de maatschappij en de omgeving. Anders dan traditionele organisaties, voelen gecertificeerde B Corporations zich verplicht om de impact van hun besluiten niet alleen af te wegen vanuit de belangen van hun aandeelhouders, maar ook vanuit alle andere stakeholders.

Het certificaat geeft BVDV een nog duidelijker profiel als “social enterprise”. Daar zijn we heel gelukkig mee, omdat we ook een goed en concreet voorbeeld willen zijn voor onze cliënten en andere organisaties en hen kunnen inspireren om ook impact te maken. Binnen BVDV gaan veel zaken heel anders dan binnen reguliere advocaten- en belastingadvieskantoren. Voor medewerkers en cliënten heeft dit belangrijke voordelen. Wij zijn commercieel, maar ook verantwoord, fair, flexibel en innovatief, zowel intern naar onze collega’s toe als extern naar cliënten. De tarieven liggen lager en iedere medewerker heeft bijvoorbeeld de vrijheid om met de cliënt eigen financiële afspraken te maken. De cliënt betaalt voor het werk, niet voor dure overhead. Daarom bestaat bij ons bijvoorbeeld de in de advocatuur gebruikelijke ’kantoortoeslag’ niet.

Om B Corp gecertificeerd te worden vindt een uitgebreid bedrijfsonderzoek plaats en worden de volgende categorieën beoordeeld: bestuur, personeel, samenleving en omgeving. Ons kantoor scoort hoog in de categorie ’bestuur en personeel’. Andere Nederlandse B Corp bedrijven zijn onder meer Dopper en Tony’s Chocolonely. Wereldwijd is bijvoorbeeld ook Ben & Jerry’s een B Corp.

‘Best for workers’

Op 8 september 2016 werd BVDV door B Lab gerekend tot de “best for workers”-list 2016. BVDV behoort daarmee tot de 10% best scorende bedrijven. B Lab heeft BVDV genoemd “for creating the most positive overall community impact by B the Change Media based on an independent, comprehensive assessment administered by the independent nonprofit B Lab”. BVDV is gefeatured in het herfstnummer van B Magazine en op B the Change’s digitale platform, bthechange.com.

Mocht u meer willen weten over de werkwijze van BVDV, neem dan gerust contact op. U kunt ons ook volgen via LinkedIn, en via Twitter!