Arbeidsrecht advocaat Utrecht

Als ondernemer in Utrecht heb je er ongetwijfeld al eens te maken gehad: het arbeidsrecht. Wanneer we het hebben over arbeidsrecht, hebben we het over de verhouding tussen werkgever en werknemer. Wanneer je personeel in dienst hebt, gelden er diverse wetten en regels. BVDV heeft diverse arbeidsrecht advocaten in Utrecht in dienst. Vragen over het arbeidsrecht? We helpen je graag verder. Voor direct telefonisch advies kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen via 030 – 23 22 273.

Wanneer heb je een arbeidsrecht advocaat in Utrecht nodig?

Een arbeidsrecht advocaat inschakelen is verstandig bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst, of wanneer je de arbeidsovereenkomst juist wil opzeggen. Voor het opstellen van een arbeidsovereenkomst gelden er specifieke regels. Wanneer je niet op de hoogte bent van deze regels, kan dat voor problemen zorgen. Het loont dan ook om een arbeidsrecht advocaat in Utrecht in te schakelen. Zo ben je zeker van een juridisch kloppende arbeidsovereenkomst.

Wil je bijvoorbeeld niet dat personeel na uitdiensttreding bij een directe concurrent gaat werken? Dan is het van belang een concurrentiebeding op te nemen in de arbeidsovereenkomst.

Of hoe zit het met de arbeidstijdenwet? Wanneer heeft een werknemer recht op pauze? Dit soort zaken zijn allemaal vastgelegd in de wet. Onze arbeidsrecht advocaten in Utrecht zijn op de hoogte en adviseren je graag.

Ontslag

Maar ook in het geval van ontslag is het raadzaam een arbeidsrecht advocaat in Utrecht in te schakelen. Er kunnen diverse redenen ten grondslag leggen aan ontslag. Denk hierbij aan:

  • ernstig verwijtbaar gedrag;
  • een verstoorde arbeidsverhouding;
  • een reorganisatie;
  • langdurige ziekte.

Het is belangrijk een ontslag zo goed mogelijk af te handelen. Dit zorgt voor rust bij zowel werkgever als werknemer. Onze arbeidsrecht advocaten in Utrecht hebben voor elke mogelijke ontslagreden een specifieke aanpak.

Flexibel personeel

Als ondernemer is het verstandig om in sommige gevallen met flexibel personeel te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seizoensgebonden werk. Wanneer het personeelsbestand aangepast kan worden op veranderende omstandigheden, kan dit veel problemen voorkomen. Om geen problemen te krijgen met de Belastingdienst is het verstandig om de inhuur van ZZP’ers goed in te richten. Op zoek naar een arbeidsrecht advocaat in Utrecht die hierbij kan helpen? Neem contact met ons op!

Onze arbeidsrecht advocaten zijn op de hoogte

Het arbeidsrecht is voortdurend in beweging. Zowel op het gebied van wetgeving als jurisprudentie. Een arbeidsrecht advocaat is gespecialiseerd op dit gebied. Het arbeidsrecht is dus niet iets wat een advocaat ‘er zomaar bij’ doet. Onze arbeidsrecht advocaten in Utrecht zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen en kunnen je goed adviseren.

Op zoek naar een arbeidsrecht advocaat in Utrecht? Neem vandaag nog telefonisch contact op via 030 – 23 22 273 of neem contact met ons op via het ons contactformulier.