Fusies en overnames (M&A)

De overname van een bedrijf is zowel voor de koper als verkoper een bijzondere gebeurtenis. Voor de betrokken partijen staan grote belangen op het spel en vanuit verschillende disciplines is de inbreng van expertise wenselijk.  

Bij BVDV werken advocaten en fiscalisten die gespecialiseerd zijn in de juridische begeleiding van overnames. Van onderhandeling tot closing staan wij u bij. Ons team is vastbesloten elke deal tot een goed einde te brengen. 

Begeleiding van A tot Z 

Onze specialisten houden zich onder meer bezig met: 

  • het bepalen van de meest optimale structuur voor de overname; 
  • het opstellen van een intentieverklaring (letter of intent); 
  • het voorbereiden, coördineren en uitvoeren van een juridisch en/of fiscaal due diligence onderzoek; en
  • het opstellen en uitonderhandelen van benodigde transactiedocumentatie. 

Naar aanleiding van een (gedeeltelijke) overname wijzigt de zeggenschap binnen een onderneming. Heeft de onderneming na de overname meerdere aandeelhouders? Dan is het wenselijk dat zij afspraken met betrekking tot (hun deelname in) de onderneming en hun onderlinge samenwerking vastleggen. Ondernemingsrechtadvocaten van BVDV adviseren daarom ook bij het opzetten van samenwerkingsverbanden of joint ventures (bijvoorbeeld middels een aandeelhoudersovereenkomst). 

Wij worden ook regelmatig betrokken bij het opzetten werknemersparticipaties, waarmee talent voor de onderneming behouden kan blijven. 

De meerwaarde van BVDV: sterk in civiel én fiscaal 

Naast overname-experts werken er bij BVDV ook advocaten met specifieke kennis op het gebied van financiering en zekerheden, arbeidsrecht, vastgoed/huurrecht en intellectueel eigendomsrecht. Dit is bij een overname erg nuttig, omdat vaak ook financieringsdocumentatie moet worden opgesteld, nieuwe arbeids/management/huurovereenkomsten worden afgesloten en/of intellectueel eigendom wordt overgedragen. 

Daarnaast werken bij BVDV fiscalisten met specifieke kennis en ervaring op overname-gebied. 

Door deze unieke combinatie heeft u met één kantoor een compleet overname-team tot uw beschikking dat u zowel civiel als fiscaal kan adviseren. 

M&A bij BVDV

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking