Corine de Jong - belastingadviseur en advocaat

Corine de Jong

Belastingadviseur / Advocaat

Aandachtsgebieden

Sinds 2012 ben ik bij BvdV voornamelijk werkzaam in de algemene fiscale praktijk en adviseer ik particulieren en ondernemingen over uiteenlopende belastingzaken. Hierbij richt ik mij onder meer op de inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting en erf- en schenkbelasting. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het fiscale landgoederenregime, waarbij naast de Natuurschoonwet 1928 ook heel veel andere fiscale facetten een grote rol spelen.

Ik vind het erg leuk dat bij de hervorming of herstructurering van een landgoed zowel fiscale als niet-fiscale aspecten samenkomen. Samen met de cliënt zoek ik naar de best passende oplossing. Naast advisering op dit gebied geef ik met betrekking tot het landgoederenregime ook graag lezingen aan onder andere notarissen.

Specialisaties

  • Inkomstenbelasting
  • Estate planning, schenk- en erfbelasting
  • Natuurschoonwet
  • Overdrachtsbelasting

Opleidingen & Lidmaatschappen

Aan de Universiteit Utrecht heb ik zowel de master fiscaal recht als de master notarieel recht behaald. Op dit moment ben ik lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. In dit kader heb ik zowel de Beroepsopleiding Advocatuur als de Beroepsopleiding Belastingadviseurs afgerond.