Sjoerd van der Velden - advocaat

Sjoerd van der Velden

Advocaat

Aandachtsgebieden

Na werkzaam te zijn geweest bij een middelgroot Utrechts kantoor heb ik in 2006, samen met Harm Bruggink, BVDV opgezet. Wij wilden het anders doen. Bij BVDV gaan we uit van vertrouwen en openheid en onderneemt iedereen mee. Het duurzame bedrijfsmodel van BVDV is beloond met het B Corp certificaat. Wereldwijd behoort BVDV tot de 10% best presterende B Corps op het onderdeel medewerkers.

Inmiddels ben ik ruim 20 jaar actief in de advocatuur. Ik begeleid met name ondernemers. Van start tot en met exit. Ik adviseer over de passende vennootschappelijke structuur, diverse commerciële contracten en begeleid fusie- en overnametrajecten inclusief due diligence. Verder houd ik mij bezig met aansprakelijkheidsrecht en vastgoedtransacties. Meer recentelijk ben ik betrokken geraakt bij het maken van zogenoemde ‘smart contracts’ en nieuwe manieren van medewerkersparticipatie al dan niet in de blockchain.

De eenvoudige oplossing werkt het best. Dat hebben wij binnen BVDV zelf ondervonden en brengen wij in onze advisering zoveel mogelijk tot uitdrukking. Maar eenvoud vereist creativiteit, het blijven zoeken naar alternatieven en kennis van de materie. Daarom spar ik met ondernemers graag niet uitsluitend over juridische vraagstukken, maar ook over hun business. Samen op zoek naar de eenvoudige oplossing.

Specialisaties

  • Ondernemings- en vennootschapsrecht
  • Fusies en overnames
  • Contractenrecht
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Procederen

Opleidingen & specialisatieverenigingen

Ik heb Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en heb diverse specialisatieopleidingen gevolgd.