Is uw onderneming in de kern gezond, maar dreigt uw onderneming door (oplopende) schuldpositie alsnog ‘kopje onder’ te gaan? Denk dan eens aan de WHOA. De Wet Homologatie Onderhands Akkoord is bedoeld om faillisementen tegen te gaan.

Zoekt u een oplossing die helpt bij het voortbestaan van uw onderneming? Neem dan direct contact op met een van onze ervaren insolventieadvocaten.

WHOA maakt onderhands akkoord mogelijk

Deze nieuwe wetgeving (datum inwerkingtreding: 1 januari 2021) maakt het mogelijk om tot een onderhands akkoord te komen. Een overeenkomst volgens de WHOA kan door de rechter worden goedgekeurd, en zo schuldeisers binden die tegen het akkoord gestemd hebben.

Het akkoord kan voorzien in wijziging van rechten van schuldeisers (‘debt for equity’), aandeelhouders (‘verwatering’) en groepsvennootschappen en eenzijdige wijziging of beëindiging van lopende overeenkomsten. Verschillende categorieën van schuldeisers worden in verschillende klassen ingedeeld en er wordt per klasse gestemd.

Snel reorganiseren en faillissement voorkomen dankzij WHOA

De relatief eenvoudige procedure kent een korte doorlooptijd van enkele weken en is gericht op behoud van (reorganisatie)waarde.  Overweegt u een WHOA-akkoord: neem dan (tijdig!) contact op met één van onze ervaren insolventieadvocaten om de mogelijkheid van een WHOA-akkoord te bespreken.

Waarom een insolventieadvocaat van Bruggink & Van der Velden?

✅ Specialisten in het insolventie en herstructurering
✅ Gericht op het beste resultaat voor u en uw onderneming
✅ Helder over kosten

Laat u gegevens hier achter dan nemen wij vrijblijvend contact met u op. Liever direct een advocaat spreken? Bel 030-232 23 73.

  • Je gegevens worden over een beveiligde verbinding verstuurd en worden vertrouwelijk behandeld.

Maak alvast online kennis met onze insolventieadvocaten.

William Lansing - advocaat

William Lansing, insolventieadvocaat bij BVDV:

“Naast juridische expertise zit mijn toegevoegde waarde in het tactisch/strategisch overleg, het inzichtelijk maken van ‘voors en tegens’ en het uiteindelijk maken van een onderbouwde keuze. Een goede vertrouwensrelatie ‘ over en weer’ is daarbij voor mij essentieel. Mijn taak daarbij: to get the job done!”

Neem direct contact op »

 

Rogier Karskens

Rogier Karskens, insolventieadvocaat bij BVDV:

“Als ik met ondernemers spar over (juridische) vraagstukken vind ik het een uitdaging om te zoeken naar de minst belemmerende oplossing: the show must go on!”

Neem direct contact op »