Daniël Maats - arbeidsrechtadvocaat

Daniël Maats

Arbeidsrechtadvocaat

BVDV EBook

Per 1 augustus 2022 wordt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden ingevoerd. Elke werkgever krijgt daarmee te maken. In ons BVDV EBook leggen we praktisch uit wat dat voor jou als werkgever betekent. Stuur mij een email en ik stuur het gratis toe.

Aandachtsgebieden

Ik ben een arbeidsrechtadvocaat in hart en nieren. Je kan bij mij terecht voor alles op het gebied van collectief of individueel ontslag, zoals re-integratiekwesties en meer.

Een flink deel van mijn klanten is werkgever in de flexbranche. Zowel uitzendbureaus, payrollbedrijven als inleners sta ik graag bij. Ook ten aanzien van de Wet DBA en het werken met zzp’ers, ben je bij mij aan het goede adres.

Naast arbeidsrecht ben ik zeer ervaren in het sociaal zekerheidsrecht. Een werknemer die ziek uit dienst gaat, kan een flinke financiële impact hebben bij eigenrisicodragers, maar ook bij niet eigenrisicodragers door een hogere premie Werkhervattingskas (Whk).

Mijn stijl is gedreven, betrokken en open naar cliënten, maar altijd doelgericht met het oog op jouw belangen. Daarvoor is het van groot belang om eerst tot de kern van jouw probleem of vraag te komen. Wat drijft jou als klant en wat is jouw droomscenario? Oprechte interesse en een persoonlijke band zijn daarvoor essentieel. Alleen als de verwachtingen en drijfveren duidelijk zijn, kan samen worden bepaald hoe een oplossing gevonden kan worden.

Opleidingen & specialisatieverenigingen

In 2006 ben ik gestart als advocaat. Nadat ik de Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht had gedaan, heb ik in 2008 aan de wieg gestaan van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA), om kennis te kunnen delen, en om mijn vakgenoten te leren kennen. Tot oktober 2012 mocht ik voorzitter van een bloeiende vereniging zijn.

Naast mijn arbeidsrechtpraktijk ben ik auteur bij Sdu en Kluwer en schrijf ik mee voor Opmaat Arbeidsrecht, TAP, de Losbladige Arbeidsovereenkomst en voor Smartnewz Arbeidsrecht.

Als arbeidsrechtspecialist ben ik lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam en omstreken (VAAA) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).