Overdrachtsbelasting

Onze belastingadviseurs adviseren ondernemers, ondernemingen en beleggers bij uiteenlopende onderwerpen ten aanzien van onroerend goed en overdrachtsbelasting. Wij kunnen u adviseren bij de aankoop, verkoop en exploitatie van onroerend goed. Denk daarbij aan:

  • Bepalen gewenste structuur ten aanzien van aankoop;
  • Bepalen gewenste koper binnen concern;
  • Herstructurering en herpositionering binnen concern en buiten concern;
  • Projectontwikkeling;
  • Transformaties;
  • Aankoop privé of via BV.

De belastingadviseurs van BVDV hebben zicht op alle belastingen, zoals BTW, overdrachtsbelasting, vennootschapsbelasting en waar nodig inkomstenbelasting. De belastingadviseurs van BVDV zorgen samen met hun collega’s van Vastgoed & Huurrecht en Financiering en Zekerheden voor een efficiënte manier om de fiscale en juridische kant van uw transacties af te handelen.

Samenloop overdrachtsbelasting en btw

Op het gebied van onroerend goed zijn de heffing van overdrachtsbelasting en de heffing van omzetbelasting nauw met elkaar verbonden. Onze belastingadviseurs kunnen u adviseren ten aanzien van deze mogelijke samenloop en de invloed daarvan op uw exploitatie of beoogde transactie. De overdrachtsbelasting is bij uitstek een belasting waarbij een tijdige en goede structurering in de toekomst zijn vruchten afwerpt.

Advisering bij overdrachtsbelasting

Wilt u advies bij zaken op het gebied van overdrachtsbelasting? Neem contact met ons op voor een kennismaking.