William Lansing - advocaat

William Lansing

Advocaat

Achtergrond

Na mijn studie rechten in Utrecht heb ik de eerste 2 jaar als advocaat op Sint-Maarten (N.A.) doorgebracht. Als jonge advocaat in een algemene praktijk heb ik daar in korte tijd veel (proces)ervaring opgedaan. Daarna heb ik in Nederland bij een middelgroot kantoor in Utrecht gewerkt, waar ik kennis heb gemaakt met de insolventie- en financieringspraktijk.

Nadat ik bekend raakte met – en enthousiast raakte door – het kantoor en de filosofie van BVDV was de overstap eind 2007 voor mij heel logisch en natuurlijk. Bij BVDV heb ik in de jaren daarna mijn praktijk verder uitgebouwd en heb ik het succes en de groei van BVDV van dichtbij meegemaakt. Vanaf 1 januari 2012 ben ik betrokken als aandeelhouder.

Ik krijg veel energie van het samen in een team van interne en externe experts werken, altijd in samenspraak en nauw contact met de cliënt. Naast juridische expertise en ervaring zit mijn toegevoegde waarde in het maken van een tactische en strategische analyse gecombineerd met een pragmatische aanpak. Onderling vertrouwen is daarbij voor mij essentieel.

Aandachtsgebieden

Als curator heb ik jarenlang faillissementen behandeld en afgewikkeld. Mijn huidige praktijk bestaat uit het adviseren van stakeholders bij insolventie en sanering (WHOA), het bijstaan van bestuurders en aandeelhouders in uiteenlopende geschillen en het adviseren van aan- en verkoop van ondernemingen.

De rechtsgebieden waarmee ik actief ben zijn:

  • Insolventierecht
  • Financiering en zekerheden
  • Ondernemingsrecht
  • Intellectueel eigendom

Opleidingen & specialisatieverenigingen

De specialisatieopleiding Grotius Insolventierecht heb ik in 2011 afgerond en de vervolgopleiding Financiële Economie voor curatoren in 2014. Lid ben ik van Insolad en de Vereniging Sport en recht.