wet franchise Algemeen

Ongekende maatregelen en daadkrachtig optreden van ons kabinet gisteravond. De problemen zijn dan ook ongekend groot. Zowel deze financiële crisis als de kredietcrisis zijn volgens mij voor een groot deel een liquiditeitsprobleem. Toch is deze crisis niet goed vergelijkbaar met de kredietcrisis. Het liquiditeitsprobleem in 2008 en verder begon ‘bovenin’ bij de banken, wat ertoe heeft geleid dat het systeem als dominostenen omviel. Waar het toen begon bij de banken, begint het probleem nu bij ondernemers, ZZPers en werknemers. Het liquiditeitsprobleem mag ook niet worden onderschat. Waar we nu mee te kampen hebben is vele malen acuter dan in 2008 en meer pijn wordt verwacht.

Het kabinet zou nu moeten doorpakken. Ik stel in mijn blog drie concrete maatregelen voor die wat mij betreft direct zouden moeten worden ingevoerd. Lees hierover meer in mijn Blog.

Paul Passenier - advocaat financiering ondernemingsrecht
Paul Passenier
Volg Paul Passenier: