Iaira Boissevain

Iaira Boissevain

Advocaat

Iaira Boissevain: recht is dierbaar  

Als juriste en dierkundig ingenieur begon ik mijn carrière in het juridische mijnenveld rond dieren en recht met een spontaan idee voor een artikel over Honden en Recht, hetgeen uitdraaide op een jarenlange serie in maandblad Onze Hond, gevolgd door een vergelijkbare serie in De Hoefslag. De telefoon is sindsdien nooit meer stil geweest. Inmiddels ben ik als advocaat gespecialiseerd in “praktisch dierenrecht”, het recht waar dierenhouders, dierenartsen en professionals en eigenaren vaak ongewild mee te maken krijgen.

Naast mijn werk als advocaat geef ik veel lezingen, onderwijs en presentaties, schrijf nog steeds artikelen in allerlei bladen waaronder het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en werk als docent (dieren- en veterinair) recht bij de UU.

Als advocaat adviseer en procedeer ik over allerhande dierenzaken. Veterinair recht, eigendom, koop en verkoop, aansprakelijkheid, slachtoffers van aanvallen door agressieve honden, maar ook geschillen met de overheid over dieren. Ik weet als geen ander dat ieder dier onbetaalbaar is, maar dat het woord procedure niet voor niets eindigt op ‘dure’. Mijn uurtarief houd ik zo laag als mogelijk en voordat ik aan een zaak begin, zal ik de kosten en risico’s zoveel mogelijk met u doorspreken. Bovendien probeer ik altijd met u te kijken of er een andere oplossing voor het probleem te vinden is.

Daarnaast zijn er voor u ook andere mogelijkheden om de kosten van een advocaat te beperken:

  • Een geschil voorleggen aan de geschillencommissie van BVDV.
  • Het hapklare brok – consult.
  • Een prijsafspraak, de zogenaamde “fixed price” waarbij de gehele procedure wordt gevoerd voor een vooraf afgesproken bedrag, ongeacht het aantal uren. Dit is zowel voor particulieren als voor rechtsbijstandsverzekeraars mogelijk. Neem hiervoor contact op.

LET OP: als u eenmaal kiest voor een consult, kunt u niet daarna alsnog naar de geschillencommissie. Het objectieve oordeel zou dan in gevaar kunnen komen.

Meer weten over dierenrecht of mijn werkwijze, klik hier voor de mogelijkheden?

Lezing regelen? Advies nodig? Neem contact met mij op.

Ik ben wel advocaat, maar ook graag buiten met dieren en natuur, speurhonden aan het trainen, buitenlandse asielen aan het bezoeken, bijscholen, wandelen, fietsen of musiceren. Conform onze BVDV filosofie krijgt u dus niet in het weekend en midden in de nacht antwoord.