Algemeen

Sociaal ondernemerschap

Sociaal ondernemerschap is belangrijk voor het oplossen van maatschappelijke en ecologische vraagstukken.
Dat betekent niet dat je als sociaal ondernemer geen winst mag maken. Integendeel. Winst maken is juist goed, ook voor sociaal ondernemers. Zonder winst is het geen lang leven beschoren en dus niet duurzaam.

‘BVDV is het enige B Corp advocaten- en belastingadvieskantoor in Nederland’

B Corp

Doel is naast winst ook impact te maken, onder het credo van de B Corp beweging ‘Using business as a force for good’. B Corp staat voor een andere vorm van bedrijfsvoering. Wij zijn B Corp (als eerste en tot nu toe enige advocaten- en belastingadvieskantoor van Nederland), evenals bijvoorbeeld Triodos, Dopper, Tony’s Chocolonely en Fairphone. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 2500 B Corps. Verspreid over alle continenten, in ca 60 landen en ca 150 industrieën. Op onze pagina over B Corp lees je meer over onze certificering.

‘Landelijke hotspot voor sociaal ondernemerschap in hartje Utrecht’

SIFU

Social Impact Factory Utrecht (‘SIFU’), hartje Utrecht aan Vredenburg 40, is de landelijke hotspot voor sociaal ondernemerschap. Zelfstandige ondernemers, startups, scale-ups en grote organisaties komen hier samen. Er zijn diverse evenementen, waarbij F&B wordt verzorgd door Stadsbrasserie en bar de Utrechter. Normaal sociaal staat ook bij deze horeca hoog in het vaandel. No-nonsense goed voor mens, dier, milieu en de zaak. De Utrechter biedt voor iedereen een goede manier om kennis te maken met het pand, met alles wat SIFU heeft te bieden en waarvoor zij staat.  

‘Ook meedoen? Kom 12/10 kennismaken’

Meedoen?

Wij ondersteunen sociaal ondernemerschap door SIFU te steunen. Meedoen? Of kom langs op 12/10 en maak kennis met SIFU &  De Utrechter en diverse Utrechtse start ups op het gebied van sociaal ondernemerschap. Een mooi programma, afgesloten met live jazz & DJ. Tot dan! 

Sjoerd van der Velden - advocaat
Sjoerd van der Velden
Volg Sjoerd van der Velden: