Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is overal om ons heen. Als ondernemer krijg je vroeg of laat dan ook te maken met het arbeidsrecht. Dan is het prettig om goed voorbereid te zijn en om de juiste arbeidsrecht advocaat uit Utrecht achter de hand te hebben. BVDV levert die arbeidsrechtspecialist.

Specialisten in arbeidsrecht

Onze arbeidsrechtadvocaten hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Voor elke arbeidsrechtelijke vraag kan je bij ons terecht, of het nu gaat om het opstellen of ontbinden van arbeidsovereenkomsten, het werken met zzp’ers of de mogelijkheden van een reorganisatie: niets is nieuw voor ons. Wij kennen het arbeidsrecht van binnen en van buiten.

Ontslag

Op een ontslag zit niemand te wachten, maar als het nodig is, wil je dat het zo goed mogelijk wordt afgehandeld. Ontslag kan een verscheidenheid aan redenen hebben, zoals (ernstig) verwijtbaar gedrag, langdurige ziekte, een verstoorde arbeidsverhouding of een reorganisatie. Elke reden vraagt om een andere aanpak. Wij zorgen voor een dossier dat het UWV of de rechter overtuigt. En natuurlijk zorgen wij ervoor dat die schikking er komt, als dat het beste resultaat oplevert.

Transitievergoeding en billijke vergoeding bij ontslag

De Wet Werk en Zekerheid (die ook wel ‘het nieuwe arbeidsrecht’ wordt genoemd) geeft elke werknemer recht op een ontslagvergoeding: de transitievergoeding. Het recht op een transitievergoeding vervalt alleen de toepasselijke cao een alternatieve regeling bevat of als de werknemer zich ernstig verwijtbaar gedraagt. Dat is vaak het geval bij een ontslag op staande voet.

Ook bij ontslag op staande voet kan de rechter nog een vergoeding toewijzen. Dit is het geval als de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Dit wordt de billijke vergoeding genoemd.

Flexibele arbeidsrelatie

Ondernemen is risico’s nemen. Het is mooi als het personeelsbestand kan worden aangepast op veranderende omstandigheden. Een flexibele schil is daarbij noodzakelijk. Die flexibele schil kan bestaan uit uitzendkrachten of gedetacheerde werknemers. Denk daarbij aan oproepkrachten en werknemers met een min/max-contract, maar ook aan het werken met zzp’ers. Sinds de VAR-verklaring is afgeschaft door de invoering van de Wet DBA is het verstandig om de inhuur van zzp’ers goed in te richten, om geen problemen te krijgen met de Belastingdienst.

Arbeidsovereenkomst opstellen en opzeggen

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor arbeidsrechtelijke problemen. Arbeidsrecht ken specifieke regels. Ken je die niet als werkgever, dan kan dat vervelende en dure gevolgen hebben.

  • Wanneer kan je een proeftijd afspreken en hoe moet je handelen als een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt?
  • Kan een concurrentiebeding en relatiebeding altijd worden afgesproken en welke afspraken kunnen in een personeels- of arbeidsvoorwaardenreglement worden opgenomen?
  • Is er een cao van toepassing?

BVDV heeft ervaring met alle kwesties die met arbeidsrecht te maken hebben. Heb je een vraag over arbeidsrecht? Of heb je advies nodig van een ervaren arbeidsrechtadvocaat? Neem dan vrijblijvend contact op met BVDV Advocaten & Fiscalisten. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend!

Ben je ondernemer?

Wij houden je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het arbeidsrecht.