Huur bedrijfsruimte

Verhuur of huur je bedrijfsruimte, of sta je op het punt een huurovereenkomst aan te gaan en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Onze vastgoed experts helpen je graag verder!

Huurtermijn

Voor verhuur van bedrijfsruimte gelden specifieke wettelijke regels. Bijvoorbeeld voor de huurtermijn. Bij bedrijfsruimte geldt als uitgangspunt verhuur voor 5+ 5 jaar. Deze huurtermijnbescherming voor de huurder geldt alleen bij bedrijfsruimte. Een alternatief zonder huurbescherming is verhuur voor twee jaar of korter. Toch een afwijkend beding overeenkomen? Wij denken graag mee in de mogelijkheden.

Huurprijswijziging

Vind je de huur als huurder te hoog, of als verhuurder juist te laag? Er zijn mogelijkheden om de huurprijs te laten wijzigen. Lees hier meer over huurprijswijziging bij bedrijfsruimte.

Huuropzegging

Ook voor het beëindigen van huur door opzegging gelden wettelijke regels. Zo moet de verhuurder een opzegtermijn van tenminste één jaar in acht nemen. Daarnaast kan alleen vanwege een wettelijke opzeggrond worden opgezegd, zoals slecht huurderschap of dringend eigen gebruik.

Indeplaatsstelling

Bij huur van bedrijfsruimte kan een huurder een contractsoverneming afdwingen: indeplaatsstelling. Lees hier meer over indeplaatsstelling bij bedrijfsruimte.

Vragen over verhuur of huur van overige bedrijfsruimte? Neem contact op met één van onze vastgoed specialisten.